PLAĆANJE POUZEĆEM, BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE NARUDŽBE IZNAD 100KM

EDUKACIJA

Dobrodošli u Edukacijski centar za COCOCHOCO Keratinski tretman.

Naša misija je lijepa i zdrava kosa.

Ovdje ćemo Vam ispričati priču o tehnološki najnaprednijem, najbržem i najefikasnijem keratinskom tretmanu za trajno ravnanje i oporavak Vaše kose.

COCOCHOCO Keratinski tretman rješava problem svakodnevne borbe sa teškom, gustom, kovrčavom ili oštećenom kosom. Ispravlja suhu i oštećenu kosu, raspetljava je i pruža termalnu zaštitu, štiti boju kose, spriječava pucanje vrhova, izravnava kosu bez da joj mijenja strukturu. 

PRVI VIDEO PRIKAZUJE KOSU NAKON COCOCHOCO KERATINSKOG TRETMANA 

COCOCHOCO Keratinski tretman ne sadrži formaldehide niti bilo kakve štetne kemikalije i kao takav pogodan je za sve tipove kose uključujući kemijski tretiranu ili obojanu kosu. 

Izraelski proizvođač je iskoristio tehnološka dostignuća u iskorištavanju blagodati Mrtvog mora čija mineralna ulja, alge, soli djeluju blagotvorno na kosu i razvio vrhunski proizvod

Keratin je sastavni dio kose koji se vremenom i vanjskim čimbenicima, kemijskim procesima i peglanjem gubi. Nakon COCOCHOCO Keratinskog tretmana kosa je ravna, glatka, sjajna, svilenkasta, baršunasta i zdrava. Za dugotrajniji rezultat preporučuje se korištenje COCOCHOCO proizvoda za njegu kose nakon tretmana kao što su šampni, regeneratori, maske i ostali proizvodi iz ove već prepoznatljive linije bez sulfata, parabena i silikona koji ubrzano ispiru keratin iz kose.

COCOCHOCO PROFESSIONAL koristi kombinaciju keratina i drugih prirodnih sastojaka kako bi oporavio oštećenu kosu mijenjajući njen prirodni keratin izgubljen tijekom vremena na različite načine (kemijskog tretiranja, utjecaja peglanja i feniranja, te raznih preparata za kosu). 

U nastavku ćemo Vas provesti kroz detaljne korake samoga tretmana te Vam dati mnogobrojne korisne savjete i odgovore na učestala pitanja.

VIDEO EDUKACIJA COCOCHOCO KERATINSKOG TRETMANA

Na videu izaberite titlove.  

Postupak iz prethodnog videa smo dodatno raspisali korak po korak.

1. KORAK

Pranje kose COCOCHOCO Clarifying šamponom, ne trljati kosu da se ne zapetlja. Prirodna kosa šamponira se tri puta, a kemijski tretirana kosa dva puta. Nakon zadnjeg pranja šampon se ostavlja u kosi 5-10min. Ne koristiti regenerator.

2. KORAK

Nježno osušiti kosu, bez trljanja i raščešljavanja mokre kose. Kosu prvo osušiti do 70% fenom na srednjoj toplini te je onda raščešljati i osušiti do kraja. Koristiti plosnatu četku.

3. KORAK 

Podijeliti kosu u sekcije, keratin će se nanositi u sekcijama debljine 1 do 1,5 cm.

4. KORAK 

Prilikom odabira keratina nije pogreška staviti bilo koji keratin na bilo koji tip kose, svi mogu ići na sve tipove kose. Rezultati se minimalno razlikuju ali svaki keratin će izravnati i oporaviti kosu.

ORIGINAL- za jake deblje vlasi, jako guste kose, jake kovrče, maksimalno spušta volumen kose uz lice.

PURE- za svaku tanku kosu (tretiranu i netretiranu), specijalno je napravljen za izbijeljenu kosu. Preporuka je da se za svaku blajhanu kosu koristi keratin PURE. Npr. jaka, gusta kovrčava kosa potpuno izbijeljena, koristite prvi put keratin PURE, poslije može odabir biti GOLD ili ORIGINAL.

GOLD- za sve tipove kose, daje ekstra sjaj i mekoću, zlatna tekućina stvara vanjski zaštitni sloj (film) koji štiti kosu od slane vode, statičkog elektriciteta, kiše (iako svi keratini dobro podnose te uvjete). GOLD keratin nešto manje smanji volumen kose u odnosu na PURE i ORIGINAL

Keratin uvijek dobro protresti prije upotrebe, korisititi rukavice prilikom nanošenja. Nanositi 1 cm od vlasišta, izbjegavati tjeme, češljem povući prema korijenu ako želite ali ne dodirivati vlasište. Možete ostaviti volumen u tjemenu ako idete centimetar ili više od korijena, pogotovo kad je izrast već ravan i zdrav. Svu kosu prekrivenu keratinom stavite slobodno iza uha, što dalje od očiju da ne dođe do iritacije. Nikada nemojte kosu natopljenu keratinom staviti klijentima na lice, u blizinu očiju ili na oči, sve dok ju ne prepeglate. I kada je samo osušena fenom a još nije ispeglana, može doći do iritacije u dodiru s okom. Kad nanesete sav keratin, kosu počešljati.

5. KORAK

Kada je kompletno nanesen, keratin stoji u kosi 30 minuta. Dok čekamo, održavamo vlažnost kose tako što dodajemo keratina po potrebi tamo gdje se kosa suši (osobito vrhove koji su po pravilu najoštećeniji).

6. KORAK

Osušiti kosu 100% korištenjem samo češlja sa širokim zubima ili prstima i jakog puhanja fena na srednjoj toplini. Nikada nemojte sušiti vrućim fenom kosu, sušiti u smjeru od lica i opet izbjegavamo iritacije. Kosu u ovom koraku nije potrebno fenirati.

7. KORAK

Podijeliti kosu u tri, četiri ili pet sekcija kao pripremu za peglanje, kako Vam odgovara.

8. KORAK

Peglanje kose u sekcijama debljine 1cm (lagano prozirna u ruci). Peglati tamo gdje ste nanijeli keratin, a gdje niste nanijeli keratin, nemojte peglati. Dobro stisnuti peglu. Proći peglom više puta po svakom pramenu (5-7 puta). Broj prolazaka peglom ovisi o stupnju oštećenosti kose. Kod posvijetljene kose proći po izrastu više puta, a po blajhanom vrhu samo 2-3 puta. Ako se kosa napuhuje, elektrizira po cijeloj dužini, znači da treba smanjiti temperaturu pegle (to se ne odnosi na mladu kosu koja se naelektrizira). Temperaturu pegle prilagoditi tipu kose, dobro je napraviti test na jednom pramenu koji nije na vidljivom mjestu i proći temperaturom od 230 °C pa prema potrebi smanjiti temperaturu. Kvalitetna pegla je iznimno važna za dobre rezultate tretmana.

9. KORAK

Obavijestiti klijente da oprezno postupaju s kosom 3 dana nakon tretmana. Izbjegavati znojenje, paru, vlagu, ako se kosa lomi tijekom spavanja prepeglati samo taj dio na 160°C jedan do dva puta, ako se kosa smoči posušiti i prepeglati na 160°C. Naglasiti klijentima da ne popravljaju kosu peglama bez pokazivača temperature, koje najčešće peglaju na 220-230 °C, niti namjerno peglati na visokoj temperaturi. Kosa se tri dana ne smije prati, vezati u rep, stavljati iza uha, stavljati ukosnice niti oblikovati, ne koristiti nikakve proizvode za kosu. Ukoliko morate maknuti kosu s lica koristite laganu pamučnu traku koja ne lomi kosu. 

TREĆI VIDEO PRIKAZUJE PRANJE KOSE TRI DANA NAKON TRETMANA

 

Kosa je nakon tretmana sjajna i ispravljena. Nakon završavanja aplikacije tretmana rezultat je vidljiv odmah.

Preporuka proizvođača je koristiti COCOCHOCO Šampon bez sulfata za svako pranje kose, COCOCHOCO Regenerator i COCOCHOCO Keratin masku dva puta tjedno.

Svi ovi proizvodi također sadrže keratin, zato je uputno koristiti ih da bi Vaš COCOCHOCO Keratinski tretman dao najbolje moguće rezultate i trajao što duže.

 

TIPS & TRICKS

1. Kemijsko tretiranje ili blajhanje raditi dva tjedna prije ili dva tjedna poslije tretmana

2. Ako je kosa jako oštećena, dva tjedna prije tretmana treba ju prati u salonu ili kod kuće uz korištenje COCOCHOCO Keratin repair maske.

3. Nekada klijenti inzistiraju da ne žele čekati tri dana, moguće je na njihovu odgovornost oprati kosu ranije (isti ili neki slijedeći dan), za očekivati je da kosa ima veći volumen, ali ostaje ravna.

4. Ako je tretman savršeno odrađen, ne bi trebalo biti potrebe za češljem kod sušenja kose nakon svakog pranja.

5. Kosi se ne može ništa dogoditi ukoliko tokom tretmana keratin stoji duže od 30 min, ali radi brzine, ako je na kraju nanošenja na prvom dijelu na koji ste nanijeli keratin već prošlo vrijeme od 30 minuta možete početi postepeno sušiti kako ste nanosili.

6. Kosu nakon svakog pranja obavezno sušiti fenom, od korijena prema vrhu (uvijek odozgo da se kosa ne „raspuše“) tako da fen prati plosnatu četku ili češalj. Kosa će se poravnati bez potrebe za peglanjem, može se fenirati po želji, ali nije obavezno.

7. Možete raditi tretman na ekstenzijama, na minivalu (praktički jedini način da se klijenti riješe minivala).

8. Kosu najviše treba pripaziti na moru. Ako se klijenti kupaju u slanoj vodi i moče kosu, najbolje je da ju odmah isperu od soli ako je moguće već na plaži, a navečer je svakako preporuka oprati kosu i sušiti toplim fenom.

9. Preporučamo da se keratinski tretman radi i prije i poslije mora/ljeta/jakog sunca. Kosa će se prije ljeta dobro zaštititi od ekstremnih uvjeta ljeti, UV zaštita u COCOCHOCO keratinu je izuzetno dobro razvijena.

Za sami kraj ostavili smo Vam listu najučestalijih pitanja, a za sva dodatna obratite nam se s povjerenjem.

 

FAQ

1. Da li ovaj tretman sadrži tvari štetne po zdravlje?

Ne, ovaj tretman se temelji na keratinu koji prirodno ravna kosu. Ne sadrži formaldehide, sulfate i parabene.

2. Može li se kosa bojati nakon ovog keratinskog tretmana?

Da. Preporuka proizvođača je raditi to 14 dana nakon ovog keratinskog tretmana.

3. Je li moguće raditi ovaj keratinski tretman na prethodno kemijski tretiranoj kosi (farbanoj, blajhanoj ili kosi s pramenovima) ?

Da. Ovaj keratinski tretman može se raditi nakon svakog kemijskog tretiranja kose, ali preporuka proizvođača je napraviti vremenski razmak od 14 dana između kemijskog i keratinog tretmana.

4. Koliki je preporučeni razmak između keratinskog tretmana i bojanja/blajhanja?

Preporuka proizvođača je bojanje napraviti 14 dana nakon keratinskog tretmana, a blajhanje kose 14 dana prije keratinskog tretmana.

5. Može li se prati kosa odmah nakon ovog keratinskog tretmana?

Ne, potrebno je sačekati 72 h, odnosno 3 cijela dana i tek onda se kosa može prati.

6. Može li se nositi kosa vezana u rep?

Ne, tek nakon tri dana od ovog keratinskog tretmana.

7. Što ako se kosa smoči tijekom prva tri dana?

Prepeglajte ju.

8. Može li se kupati na bazenu ili u moru nakon tretmana?

Da, tri dana nakon tretmana.

9. Koliko dugo će ovaj keratinski tretman ostati u kosi?

4-6 mjeseci. Bitno je i korištenje Cocochoco proizvoda za njegu kose nakon keratinskog tretmana.

10. Koji šampon i regenerator mogu koristiti nakon ovog keratinskog tretmana?

Preporuka proizvođača su Cocochoco šamponi bez sulfata i regeneratori jer oni također sadrže keratin i UV zaštitu.

11. Može li se keratin raditi samo na jednom dijelu kose?

Ne, svaki puta potrebno je napraviti tretman na cijeloj kosi.

12. Kada je potrebno ponovno raditi tretman?

3-4 mjeseca ili po potrebi.

13. Koliki je vremenski razmak koji treba proći između 2 keratinska tretmana?

Minimalno jedan mjesec.

14. Može li se šišati prije ovog keratinskog tretmana?

Ne. Preporuka proizvođača je šišanje kose nakon tretmana, na taj način moguće je urediti vrhove kose na kraju tretmana.

15. Može li se koristiti lak za kosu, gel, pjena ili neki drugi proizvod za kosu tijekom prva tri dana nakon tretmana?

Ne.

16. Ako kosa tijekom spavanja postaje valovita što bi trebalo učiniti?

Peglom poravnajte cijelu kosu ili dijelove koji su se prelomili.

17. Je li moguće raditi ovaj keratinski tretman na trudnicama, djeci ili dojiljama?

Ništa od proizvoda se iz etičkih razloga ne testira na djeci ili trudnicama pa tako ni ovaj keratinski tretman, iako ne sadrži ništa štetno po zdravlje. Preporuka proizvođača je ne raditi tretman na djeci (mlađoj od 12 godina), dojiljama i trudnicama.  

Puno uspjeha u radu želim Vam COCOCHOCO TEAM.